Sports & More

blog

Het ontstaan van JOR SPORTS & MORE

De uitbraak van het COVID - 19 virus heeft grote gevolgen (gehad)voor de gehele samenleving. Sinds half maart 2020 gelden in Nederland diverse gedragsregels die erop gericht zijn het aantal contacten met anderen te reduceren. Door de eerste lockdown lag bijna alles in Nederland even stil. Ook voor Roy Hamelers (links) en Jordin Vliegen (rechts). Voor hun is de uitbraak van COVID - 19 een geluk bij een ongeluk, aangezien dit leidde tot de start van hun onderneming Jor Sports & More. Het idee achter Jor Sports & More is ontstaan nadat Jordin zijn personal training diploma behaalde rond de eerste lockdown. In deze periode startte hij met het geven van sportlessen en bootcamps aan vrienden en familie. Al snel verruilde Jordin zijn achtertuin voor het sportpark in de buurt. Ook David van Rooij, eigenaar van het Sport Atelier, had de kwaliteiten van Jordin vernomen. Zodoende startte Jordin als personal trainer bij het Sport Atelier, totdat in oktober 2020 de sportscholen haar deuren opnieuw moesten sluiten vanwege de coronamaatregelen. Echter, bleef het buiten sporten wel toegestaan.

blog

Hierdoor besloot Jordin zich volledig te focussen op het geven van sportlessen buiten. Zo is Jor Sports & More ontstaan.

In december 2020 gaf Jordin zo’n vijftien lessen per week. De maanden vlogen voorbij en in mei gaf hij zelfs zo’n 35 lessen per week.

Het partnerschap van JOR SPORTS & MORE

Vanaf dat moment kwam Roy in beeld, een personal trainer gericht op het geven van (kick)boksen buiten. De twee waren al langer bekenden van elkaar en besloten samen rond de tafel te gaan zitten.

blog

Al snel werd duidelijk dat ze allebei op één lijn lagen. Wat volgde was de start van Jor Sports & More in een studio in Vroenhoven, een plaats net over de Nederlandse grens. In deze personal training studio geven zij momenteel zo’n 84 lessen per week. In en rondom Maastricht wordt het bedrijf steeds vaker herkend. Nu willen Roy en Jordin uitbreiden naar een grotere locatie, waar zij Jor Sports & More tot het volgende level kunnen tillen. Beide ondernemers zijn dagelijks te vinden in de personal training studio voor het geven van sportlessen. Achter de schermen hebben de ondernemers de taken onderling verdeeld. Zo houdt Roy zich bezig met de marketing en de reclame voor het bedrijf, terwijl Jordin zich meer richt op de financiële zaken en de intake lessen met nieuwe leden.

Het doel van JOR SPORTS & MORE

De ondernemers achter Jor Sports & More hebben één duidelijk doel voor ogen: het helpen bij de gezondheid van mensen en hun daar bijbehorende doelen op een leuke, makkelijke en resultaatgerichte manier. Het bedrijf onderscheidt zich ten opzichte van de concurrentie door zich te richten op de volgende drie kernwaarden; aandacht, sociaal en professioneel. Door consistent deze normen en waarden uit te dragen worden klanten meegenomen in het verhaal en zullen zij de kernwa arden gaan waarderen.

Ook biedt Jor Sports & More (kick)bokslessen aan zonder de ‘boksschool feeling’. Bovendien onderscheidt Jor Sports & More zich door het aanbieden van sportlessen tegen een laag tarief. De potentiële concurrentie in de markt bestaat voornamelijk uit kleinere aanbieders van sportactiviteiten in groepsverband in de omgeving van Maastricht. De grote sportscholketens worden niet als directe concurrentie beschouwd, omdat daarbij de focus ligt op individuele sportactiviteiten. Een veelvoork omende manier voor concurrenten om zich te onderscheiden is door de focus te leggen op één specifiek element naast het sporten, zoals mentale gezondheid of een hechte community.

blog